اثرات دیابت بر چشم

اثرات دیابت بر چشم چگونه است؟

در واقع میتوان اینطور گفت که اثرات دیابت بر چشم در مدت زمان بالا نشان داده می شود. ابتلا به این بیماری در واقع با سن بیمار، کنترل قند خون حین مصرف و ژنتیک افراد رابطه ای مستقیم دارد. زمانی که قند خون بالا باشد در واقع عملکرد سلول های بدن مختل می شود و در مراحل انتهایی حتی میتواند باعث خونریزی در چشم شود که این امر به نوبه خود باعث می شود که نیاز به لیزر عروق خونی ضروری شود. در این مرحله حتی دیابت می تواند علاوه بر مشکلات چشمی، مشکلات کلیوی هم ایجاد کند.

اثرات دیابت بر چشم در واقع زمانی نشان داده می شود که بر اساس خرابی عروق چشم ایجاد می شوند. این عروق در واقع به دلیل ایجاد رگ های خزه مانند ریز پاره می شوند و خونریزی هایی را ایجاد می کنند که ممکن است دید فرد را به طور کامل بگیرند.

دیابت در واقع به طرق مختلف  میتواند روی بینایی و چشم تاثیر بگذارد. از جمله این اختلالات میتوان به اختلال در بینایی، آب مروارید و همچنین آب سیاه اشاره کرد. مهم ترین و شایع ترین تاثیر دیابت روی شبکیه چشم است.

اثرات دیابت بر چشم

چه عواملی باعث تشدید ضایعات دیابت در چشم می شود؟

میتوان اینطور گفت که هرچقدر مدت زمان ابتلا بیشتر باشد، بروز ضایعات چشم هم بیشتر خواهد شد. میتوان گفت که 80 درصد از افرادی از ابتلای آنها به دیابت حدود 15 سال و یا بیشتر می گذرد دچار درجات مختلفی از درگیری شبکیه خواهند شد. عوامل دیگری هم در نتیجه به ضایعات چشمی می انجامد که میتوان از جمله آنها به فشار خون بالا، کم خونی یا آنمی، بیماری های کلیوی و همچنین حاملگی اشاره کرد.

 

چگونه از بروز اثرات دیابت بر چشم پیشگیری کنیم؟

میتوان اینطور گفت که هنوز هم درمان قاطعی برای پیشگیری از این ضایعات وجود ندارد. میتوان اما اینطور گفت که کنترل دقیق قند خون از بروز این ضایعه جلوگیری خواهد کرد و آن را تا حد زیادی به تعویق خواهد انداخت. علاوه بر اینکه شما باید دیابت را با کنترل دقیق قند خون کنترل کنید، ورزش منظم هم یکی از از راه هایی است که از بروز اثرات دیابت بر چشم جلوگیری می کند. همچنین پرهیز از استعمال دخانیات نیز میتواند یکی از موثر ترین راه ها برای جلوگیری از نابینایی است.

علائم مشکلات چشمی در اثر دیابت چیست؟

در واقع نکته مهم این است که مراحل ابتدایی درگیری چشم به دیابت شامل هیچ علامت خاصی نخواهد شد و تنها میتوان گفت که کاهش دید جز علائمی است که در مراحل پیشرفته این بیماری دیده می شود. باید بدانید که شما معاینات لازم را باید به صورت ماهانه و منظم توسط افرادی که به دیابت مبتلا هستند انجام شود تا از بروز هرگونه بیماری چشمی پیشگیری شود و سلامتی چشم بیمار حفظ شود.

برای پی بردن به اثرات دیابت بر چشم باید در چه فواصلی معاینات چشمی را انجام داد؟

میتوان اینطور گفت که در دیابت نوع دو باید در سنین بالای 35 سال باید در همان ابتدای ابتلا به بیماری معاینات چشمی لازم انجام گیرد. اینطور گفته می شود که دیابت نوع اول در واقع به دلیل اینکه در سنین زیر 35 سال امکان ابتلای افراد بیشتری را در بر میگیرد باید اولین معاینه را در زمانی معادل به ÷0 سال پس از تشخیص دیابت انجام داد.

در هر دو مورد اما باید معاینات چشمی را در فواصل منظم انجام داد تا از بروز اثرات دیابت بر چشم پیشگیری کرد. میتوان اینطور گفت که در هر بار معاینه اگر ضایعه خاصی در این زمینه به وجود بیاید دال بر نابینایی نخواهد بود. میتوان بنا به صلاحدید چشم پزشک هر 4 الی 6 ماه این عمل را تکرار کرد. در هر بار معاینه برای اینکه پرده چشم یا شبکیه به طور کامل مورد معاینه قرار گیرد از قطره های مخصوصی استفاده می شود که مردمک چشم را از حدی که هست بزرگتر نشان می دهد اما این قطره در واقع دید چشم را به مدت 4 الی 6 ساعت مختلف خواهد کرد.

آزمایش های مختلفی برای نشان دادن اثرات دیابت بر چشم انجام می گیرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به آنژیوگرافی اشاره کرد. آنژیو چشم مانند آنژیو قلب نیست و ساده تر انجام می گیرد. آنژیو چشم به این روش انجام می شود که ماده فلورسئین را در یکی از رگ های روی ساعد یا بازو تزریق می شود. سپس دوربینی که در جلوی چشم بیمار قرار می گیرد عکس های مختلفی از شبکیه می گیرد که میتوان با لیزر نواحی آسیب دیده را درمان کرد.

اثرات دیابت بر چشم

به طور خلاصه…

زمانی که سخن از اثرات دیابت بر چشم به میان می آید میتوان گفت که نابینایی یکی از اثرات محرز است که در صورت عدم آگاهی و پیشگیری به زودی در بیماران مبتلا به دیابت رخ خواهد داد. دقت داشته باشید که اثرات دیابت بر چشم زمانی پدید می آید که بیماری های دیگری در این زمینه مسبب می شوند که چشم دچار نابینایی شود و از جمله آنها میتوان به آب مروارید، آب سیاه و افزایش فشار خون اشاره کرد. در واقع این بالا رفتن فشار خون است که در کنار دیابت موجب نابینایی می شود.

 

منوی اصلی